Kan mobilnettet forstyrre mit TV signal?

De nye 4G/LTE master, som bruger 800 MHz frekvensen er begyndt at forstyrre tv-signalerne rundt omkring i landet. Du kan selv tjekke om der er master på vej op i dit lokalområde.

800 MHz 4G-net kan forstyrre tv-signal

4G/LTE nettet til mobildata har længe været en realitet i Danmark, men det er først for nylig, at man er begyndt også at tage 800 MHz frekvensbåndet i brug. De master som sender 800 MHz er nu begyndt at blive udbredt i Danmark, hvilket skaber forstyrrelser på visse tv-signaler.

Problemet kan opstå på både antenne, parabol og kabel-tv, da det primært kan kædes sammen med dårlige antenneinstallationer, der forstyrres af 800 MHz frekvensen. Gamle antenneinstallationer skal derfor skiftes, hvis man oplever udfald i tv-signalet. Omfanget af problemerne er ikke helt klart, men det forlyder, at Gilleleje, Fredensborg og Svendborg er hårdt ramt.
Oplever du forstyrrelser, skal du tjekke din Tv-installation og kabler

I takt med, at der installeres flere 4G-master, som bruger 800 MHz frekvensen, kan problemet sprede sig. Du kan selv tjekke om der står 800 MHz 4G-master i dit lokalområde via denne side . Det er dog ikke altid, at operatørerne adviserer om kommende master af hensyn til konkurrencen.

Kilde: BFE

Hvad er HBB-TV?

Hbb-TV (Hybrid Broadcast Broadband TV) er en fællesstandard, som kan sende ekstra indhold til TV-apparater med internet adgang, for eksempel via kabel-tv.

Hvis du vil teste Hbb-TV, skal du først og fremmest have et digitalt tv med internetadgang og som understøtter signalet. Skemaet herunder viser pt. hvilke fabikater der unserstøtter Hbb-TV.

Læs resten

Sådan indlæses dine digitale tv-kanaler

Med tv-signal fra Brørup MedieNet og et tv, som har indbygget DVB-C modtager, kan du se dine kanaler digitalt uden ekstraudstyr. Du skal blot indlæse kanalerne digitalt. Det varierer fra tv til tv, hvordan du gør, så vælg den vejledning herunder, der passer til dit tv.

Læs resten

Antenneinstallation

Dit signal Hvis DIN del af anlægget ikke er lavet rigtigt, eller der er brugt dårlige komponenter, vil du aldrig få gode modtageforhold, selvom antenneforeningen leverer gode signaler. Desværre ser vi rigtig mange installationer, som ikke er korrekt udført, og hvor der er brugt dårlige komponenter, når vi bliver kaldt ud til husstande, der har “dårligt” signal. Reglen er, at antenneforeningen har ansvaret for nettet til tilslutningspunktet (stander i skel). Kablet fra stander og de interne husinstallationer har du selv ansvaret for.

Læs resten

Hold dig opdateret, tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld her
SiteRocket Tracking